Social Touch Dijital Trendler Bülteni
 

OCAK 2019

Social Touch
Social Touch

Yapay Zeka ile Nadir Hastalıkların Teşhisi Artık Daha Kolay

Bilim insanları, yeni geliştirilen “DeepGestalt” adlı yapay zeka programı ile kişilerin sadece fotoğrafını kullanarak nadir görülen hastalıkları teşhis etmeyi hedefliyor.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

Hızır” Adlı Drone, Acil Durumlarda Hastalara Kan, İlaç ve Tıbbi Ürün Taşıyacak

Erzurum’da görev yapan 2 doktor ve 1 makine mühendisi, ilk yardım gerektiren durumlarda hastalara daha hızlı bir şekilde kan, ilaç ve tıbbi ürün sevkiyatı yapabilmek için yeni bir drone sistemi geliştirdi. “Hızır” ismi verilen drone, özellikle kan ürünlerinin gönderilmesinde güçlük yaşanan bölgelerde hayat kurtaracak.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

“Nefes Biyopsisi” Teknolojisi ile Kanser Teşhisi Kolaylaşacak

İnsanların kendine ait parmak izleri olduğu gibi hastalıkların da kendine özgü bileşikleri vardır. Owlstone Medical’deki bilim insanları nefesteki bu özgün bileşikleri kullanarak kanser için erken tanı amacıyla ‘Nefes Biyopsisi’ni geliştirdi.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

Mark Zuckerberg’ün 5 Milyar Dolarlık Projesi, Tüm Hastalıkları Yok Etmek İstiyor

Chan & Zuckerberg İnisiyatifi bünyesinde hayata geçirilen BioHub projesi, ülkenin en iyi üniversitelerinden araştırmacıları bir araya getirerek ileri sağlık teknolojilerinin gelişmesi için maddi destek yaratıyor. Yüksek bütçeli projenin nihai hedefi ise oldukça iddialı: “hastalık” kavramının tarihe karışmasını sağlamak.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

Tırnak Sensörü, Parkinson Hastalarının Tedavi Süreçlerini Takip Edecek

IBM tarafından geliştirilen tırnak sensörü, gün içinde eldeki hareketliliği ölçerek Parkinson gibi istemsiz hareketlerin görüldüğü hastalıklarda tedavi sürecinin takip edilmesine katkı sunuyor.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

İlaç Devleri Yapay Zeka Şirketleriyle Birlikte Çalışıyor

Ar-Ge süreçlerini daha verimli hale getirmek isteyen ilaç şirketleri, çözümü sağlık alanında faaliyet gösteren yapay zeka şirketleriyle işbirliğine gitmekte buldu. Yapay zeka şirketleri ve ilaç sektörü arasında kurulan bu yeni ortaklık, yeni ilaçların keşfine bambaşka bir boyut kazandırabilir. Yeni ilaç geliştirmek için çalışan yapay zeka girişimleri ve birlikte çalıştıkları ünlü ilaç şirketlerini haberimizde bulabilirsiniz.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

Neurolief Başlıkları Migren Hastalarına İlaçsız Tedavi İmkanı Tanıyor

Milyarlarca migren hastasına ilaçsız tedavi fırsatı sunan akıllı başlıklar, nöromodülasyon yöntemiyle beyinde hedeflenen 6 farklı sinire elektrik uyarıları vererek ağrı hissinin giderilmesini sağlıyor. 

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

CRISPR Teknolojisi ile Genetiği Değiştirilmiş Sperm Hücreleri Üretildi

Harvard Üniversitesi Kök Hücre Enstitüsü’nde görev yapan iki araştırmacı, CRISPR teknolojisini kullanarak sperm hücreleri üzerinde genetik değişiklik yapmayı başardı. Uzmanlara göre, bu yeni yöntem sayesinde eşey hücreleri ile bağlantılı pek çok sağlık problemi tamamen ortadan kaldırılabilir.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

Embriyolar İçin “Zeka Testi” Geliştirildi

Tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmak isteyen ebeveynler, yeni bir genetik test sayesinde bebeklerinin zeka geriliğine sahip olup olmadığını embriyo anne rahmine yerleştirilmeden önce anlayabilecekler.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

Felçli Hastalar Düşünce Yoluyla İnternetten Alışveriş Yaptı

Brown Üniversitesinde geliştirilen insan-makine arayüzü, felçli hastaların düşünce yoluyla tablet kullanmalarına imkan tanıyor. 

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

Büyük Veri İş Başında: Çin’de Mikrobiyomlara Özel Arama Motoru Geliştirildi

Qingdao Biyoenerji ve Biyoproses Teknolojileri Enstitüsünde geliştirilen “Mikrobiyom Arama Motoru” mikrobiyom araştırmacıları için farklı bir tür “Google” ya da “Baidu” olmayı hedefliyor.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

Yapay Zeka Her Yıl Sepsis’ten Ölen Milyonlarca İnsanın Hayatını Kurtarabilir

Imperial College London araştırmacıları tarafından geliştirilen yapay zeka, sepsis hastalarına yönelik uygun tedaviyi insan doktorlardan daha isabetli bir biçimde seçebiliyor.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

Bilim “Tasarım Bebek” Üretmek İçin Hazır - Peki Ya Toplumlar Hazır mı?

Biyoteknoloji alanında yaşanan gelişmeler sonucunda, insan embriyosu üzerinde genetik değişiklikler yapmayı daha ucuz ve kolay hale getirmeyi başardık. Fakat, şimdi insanlığın önünde daha zorlu bir görev var: bu teknolojinin etik sınırlarını çizmek.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

Enfeksiyon Hastalıkları “Kağıt Üzerinde Laboratuvar” Tekniği Sayesinde Daha Hızlı Teşhis Edilecek

Eindhoven ve Keio Üniversitelerindeki araştırmacılar; AIDS, Grip ve Dang Humması gibi hastalıkların daha masrafsız, kolay ve hızlı teşhis edilebilmesini sağlayan yeni bir yöntem geliştirdi.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

Güneş Enerjisi ile Çalışan Kalp Monitörü Üretildi

Tokyo Üniversitesi ve Riken Araştırma Enstitüsü iş birliğinde geliştirilen sticker (çıkartma) biçimindeki kalp monitörü, kalp atım hızını ölçmek için ihtiyaç duyduğu elektriği güneş enerjisinden sağlıyor.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

Beyinden Beyine Doğrudan İletişim Kurmak Artık Mümkün

BrainNet adlı devrim niteliğindeki araç, insan beyinleri arasında bir ağ yaratarak düşünce yoluyla mesaj alıp göndermeye imkan tanıyor.

  Makalenin tümüne link    

Geçmiş Trend Bültenlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz

Arşiv linki   Arşiv linki   Arşiv linki   Arşiv linki   Arşiv linki
Şubat 2018   Mart 2018   Nisan 2018   Mayıs 2018   Ağustos 2018

Listeden çıkma talebi göndermek için tıklayın

info@socialtouch.com.tr

PAYLAŞ

Facebook'ta paylaş

 

Twitter'da paylaş

 

LinkedIn'da paylaş