Social Touch Dijital Trendler Bülteni
 

NİSAN 2019

Social Touch
Social Touch

Tıbbın Geleceği: Arttırılmış Gerçeklik

Arttırılmış gerçeklik teknolojilerinin gelişmesi, tıbbın birçok alanında sağlık profesyonellerine kolaylık sağlıyor. Arttırılmış gerçeklik; gelecekte beyin ameliyatlarının yapılış şeklini değiştirebilir, radyolojide çığır açabilir ve plastik cerrahi için yeni imkanlar sunabilir.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

“Akıllı Stetoskop” Zatürreyi Tek Başına Teşhis Edebiliyor

Johns Hopkins Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, normal bir stetoskopa yapay zeka ekleyerek zatürre gibi alt solunum yolu hastalıklarını tek başına teşhis edebilen “akıllı stetoskop” tasarladılar. Tasarlanan bu inovatif cihaz ile zatürrenin erken teşhisinin yapılması ve önlenebilir ölümlerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

Yapay Zeka Her Yıl Sepsis’ten Ölen Milyonlarca İnsanın Hayatını Kurtarabilir

Imperial College London araştırmacıları tarafından geliştirilen yapay zeka, sepsis hastalarına yönelik uygun tedaviyi insan doktorlardan daha isabetli bir biçimde seçebiliyor.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

Bilim İnsanları, Beyin Sinyallerini Konuşmaya Çevirmenin Yolunu Buldu

Scientific Reports’ta yer alan bir makaleye göre, yakın gelecekte beyin sinyallerini sese çevirmek mümkün olacak. Bilim insanları, geliştirdikleri algoritma aracılığıyla konuşma yetisi olmayan insanlarla iletişim kurulabileceğini söylüyor.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

Embriyolar İçin “Zeka Testi” Geliştirildi

Tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmak isteyen ebeveynler, yeni bir genetik test sayesinde bebeklerinin zeka geriliğine sahip olup olmadığını embriyo anne rahmine yerleştirilmeden önce anlayabilecekler.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

Yapay Zeka ile Nadir Hastalıkların Teşhisi Artık Daha Kolay

Bilim insanları, yeni geliştirilen “DeepGestalt” adlı yapay zeka programı ile kişilerin sadece fotoğrafını kullanarak nadir görülen hastalıkları teşhis etmeyi hedefliyor.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

Yapay Zekâ Destekli Ses Analiz Programı, Stresi Algılayabiliyor

Siri’nin geliştiricisi olan şirket SRI International ve New York Üniversitesi; kişinin ses dalgalarını detaylı olarak incelemek için, yapay zekâdan yardım alarak bir ses analiz programı geliştirdi. Program, kişinin ses dalgalarındaki değişkenleri analiz ederek travma sonrası stres bozukluğunu teşhis edebiliyor.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

Sanal Gerçeklik, Otizmli Çocukların Sosyal Fobilerini Yok Edebilir

Thirdeye NeuroTech ve Newcastle Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, sanal gerçeklik yardımıyla otizmli çocukların sosyal fobilerinden kurtulabileceğini gösterdi.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

Güneş Enerjisi ile Çalışan Kalp Monitörü Üretildi

Tokyo Üniversitesi ve Riken Araştırma Enstitüsü iş birliğinde geliştirilen sticker (çıkartma) biçimindeki kalp monitörü, kalp atım hızını ölçmek için ihtiyaç duyduğu elektriği güneş enerjisinden sağlıyor.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

Yapay Zeka Destekli Robotik Bacaklar ile Ampüteler, Dakikalar İçinde Yürüyebilecek

Araştırmacılar, ampütasyon sonrası protez bacaklarla yürüme zorluğu çeken hastalar için çözüm bulmayı hedefliyor. Yapay zeka eklenen robotik bacaklar ile hastaların dakikalar içinde en rahat yürüme şekline ulaşması amaçlanıyor.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

Robot Teknolojisi ile Omurga Cerrahisi Yeniden Şekillenecek

Omurga hastalıklarının cerrahi tedavisinde daha iyi sonuçlar alabilmek için ameliyatlarda görev alacak robot geliştirildi. İnovatif robot, bugüne kadar insan cerrahlar tarafından ulaşılamamış hassaslıkta çalışarak, başarılı bir ameliyat gerçekleştirdi.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

Tırnak Sensörü, Parkinson Hastalarının Tedavi Süreçlerini Takip Edecek

IBM tarafından geliştirilen tırnak sensörü, gün içinde eldeki hareketliliği ölçerek Parkinson gibi istemsiz hareketlerin görüldüğü hastalıklarda tedavi sürecinin takip edilmesine katkı sunuyor.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

3D Yazıcı ile Üretilen Kalp, Kalp Hastalıklarına Son Verebilir!

Tel Aviv Üniversitesi araştırmacıları, 3D baskı aracılığıyla vişne büyüklüğünde üç boyutlu bir kalp oluşturdu. Tamamen insan hücreleri ve dokularıyla oluşturulan üç boyutlu kalp, ilerleyen yıllarda kalp hastalıklarına bir çare olabilir.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

Proteus, Kanser Hastaları İçin Yeni Bir “Dijital İlaç” Geliştirdi

Dijital tıp girişimi Proteus Digital Health, kolorektal kanser tedavisinde kullanılan bir ilacı dijitalleştirerek eczacılık alanında inovatif bir çalışmaya imza attı.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

Barcelona’da Ambulanslar 5G Teknolojisi ile Desteklenecek

Mobil World Congress’te tanıtılan 5G bağlantılı yeni nesil ambulanslar, sahip oldukları sensör ve kamera sistemleriyle hastaları olabilecek en hızlı ve güvenli biçimde hastaneye ulaştırmayı amaçlıyor.

  Makalenin tümüne link    
Social Touch

“Nefes Biyopsisi” Teknolojisi ile Kanser Teşhisi Kolaylaşacak

İnsanların kendine ait parmak izleri olduğu gibi hastalıkların da kendine özgü bileşikleri vardır. Owlstone Medical’deki bilim insanları nefesteki bu özgün bileşikleri kullanarak kanser için erken tanı amacıyla ‘Nefes Biyopsisi’ni geliştirdi.

  Makalenin tümüne link    

Geçmiş Trend Bültenlerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz

Arşiv linki   Arşiv linki   Arşiv linki   Arşiv linki   Arşiv linki
Mayıs 2018   Ağustos 2018   Ocak 2019   Şubat 2019   Mart 2019

 

info@socialtouch.com.tr

PAYLAŞ

Facebook'ta paylaş

 

Twitter'da paylaş

 

LinkedIn'da paylaş